
Hvad bliver der gjort?
Ilande
De danske og europæiske politikere kan hjælpe med at der sættes mere fokus omkring varerne, så der kommer mere kontrol, på. f.eks. at firmaerne skal oplyse, hvor og hvordan varerne er producereret. Derfor er det nemmere at sikre, at tingene ikke er lavet med børns arbejdskraft.
En anden måde er også at politikere i de lidt rigere lande, giver biddrag og støtte f.eks. for at støtte økonomisk, så færre børn ender med et farligt arbejde. Danmark giver lige nu 0,8 af vores BNP til udvikling af Ulande. BNP betyder bruttonational produkt og beskriver landets økonomi.

Ulande
Mange ulande har endnu ikke tilsluttet sig FN’s børnekonvention eller ILO’s konvention, en konvention er når flere forskellige lande, prøver at indfinde sig under nogle regler. Hvis et uland ikke har råd til at opfylde et krav på børnekonvention, kan de søge om bistand fra et iland. Hvis de gør det skal ulandet kunne fortælle, hvor pengene bliver brugt. Så Ilandene sikre sig at pengene, ikke ryger ned i lommerne på staten i ulandet. F.eks. i Indien har regeringen lavet en lov, der forbyder virksomheder at ansætte børn under 14 år, hvis det sker, kan virksomhedes ejer komme i fængsle i 3 år.
Hvem hjælper?
I kampen mod børnearbejde er der mange organisationer, som hjælper. Både UNICEF, red barnet, Rainforrest alliance, fair Trade, stop børnearbejde og mange flere. Der er mange, der er villige til at hjælpe med at få børnene på skolebænken i stedet for, at de alt for tidligt skal ud på arbejdsmarkedet.
3 ting du kan gøre.
-
Du kan støtte nogle af de mange organisationer, som UNICEF eller Red barnet. Hvor du kan give et bidrag, og støtte kampen mod børnearbejde.
-
Du kan blive planfader, og hjælpe dit helt eget barn. Hvor du sender penge, samt blyanter og bøger ned til dit planfader barn.
-
Du kan blive frivillig, og tage hen og hjælpe børn i udsatte områder.