
Børnearbejde i Danmark
Danmark
I Danmark er der ikke mange børn, der bliver nødt til at arbejde, men det har ikke altid været sådan. Dengang Danmark var et fattigere land, var der mange, der blev nødt til at hjælpe familien ved at arbejde i stedet for at gå i skole. I år 1814 blev der lavet en lov, om at alle børn skal have ret til skolegang.
For omkring hundrede år siden var det meget almindeligt, at børn arbejdede for at tjene penge til familien. Specielt i fattige familier arbejdede børnene, men dengang var der mange fattige familier. I familierne ude på landet arbejdede børnene allerede da de var omkring fem år gamle. De hjalp med at høste og passe gårdens dyr. Arbejdet var så vigtigt, at børnene kun sjældent gik i skole.

I byerne arbejdede børnene som bude, tjenestebørn eller på fabrikker. Selvom man havde tilpasset skolen, så at man både kunne gå i skole om formiddagen og om eftermiddagen, var de fleste børn for trætte til at følge med i skolen.
Siden dengang er der sket meget i Danmark. Familierne er blevet rigere, og forældrene tjener mere, derfor er det ikke længere nødvendigt med børnearbejde. Der er også blevet lavet en masse love omkring børnearbejde.
Børn må først arbejde, når de er fyld 13 år, og der er regler om hvor og hvad, de må arbejde med. Det har gjort, at børn har fået mere fritid og tid til at gå i skole.